  | | | | | | | | Del evt. ribbenene i mindre stykker (2-3 ben i hver). Kom vand og ribben i en stor gryde og bring det i kog. Fjern skummet. Tilsæt laurbærblade, salt og peberkorn. Kog ribbenene ved svag varme og under låg i ca. 45 min. Tag ribbenene op og tør dem.
Grillsauce: Bring vand, smør og sukker i kog i en pande (ca. 21 cm i diameter). Kog blandingen ved kraftig varme og uden låg. Rør af og til og skrab det sukker ned, som sætter sig op ad kanten. Kog karamellen ca. 13 min. eller til den bliver lysegul. Tag panden af varmen og tilsæt de øvrige ingredienser. Kog derefter grillsaucen ved svag varme og under omrøring i ca. 5 min.
Pensel de kogte ribben på begge sider med grillsaucen. Læg dem på bageplader med alufolie. Grill ribbenene øverst i ovnen. Vend dem efter 2-3 min. og pensel evt. med den grillsauce, som er dryppet af.
Tilbehør: Flutes og salat med sur-sød dressing, se opskrift her på Ugemadplan. Grill flutes: Ca. 5 min.
| | | | |
 | | | | | | | | Ribbenene der anvendes er flade ribben. Hvis grillsaucen bliver for tyk, kan den røres op med lidt koldt vand. Ribbenene kan også grilles på en havegrill.
| | | | |
|
|
 | | | | | | | | 2 kg. | spareribs | 2 2/3 dl. | vand | 2 | laurbærblade | 2/3 tsk. | groft salt | 6 2/3 | sorte peberkorn | 2 2/3 dl. | vand | 33 1/3 g. | smør | 133 1/3 g. | sukker | 1/3 dl. | friskpresset citronsaft | 2 2/3 tsk. | worchestershire sauce | 2 spsk. | dijonsennep | 2/3 tsk. | groft salt | | salat med sur-sød dressing (se opskrift) | 160 g. | flütes (se opskrift) |
| | | | |
|