| | | | | | | | Rids sværen helt ned til kødet med 1 ½ cm.’s mellemrum, men undgå at ridse selve kødet.
Gnid sværen godt med saltet, så det kommer ned mellem alle svære, Stik evt. laurbærblade ned mellem sværene.
Læg stegen på en rist over bradepanden, så sværen ligger så lige som muligt. Læg evt. et stykke skrællet kartoffel eller sammenkrøllet alufolie under stegen for at sværen til at ligge helt vanret.
Kom skalotteløg og bouillon ved. Sæt stegen på midterste ovenribbe i en kold ovn. Tænd ovnen på 200 grader. lad stegen stege ca. 1½ time. Et stegetermometer skal vise 65 grader så er stegen færdig.
Tag stegen ud af ovnen og hæld skyen fra. Er sværen ikke helt sprød så efterbrun under grill ved 250 grader 5- 15 min.
Lad stegen hvile ca. 20 minutter uden at være dækket til. Temperaturen vil nu være steget til 70 grader.
Sovs: Si stegeskyen op i en gryde og lad den stå et øjeblik. Skum overflødigt fedt af. Ryst mel og vand til en jævning og rør i den kogende sky. Smag sovsen til og lad den koge igennem nogle minutter.
Forskæring:
Skær sværen af og del den ud enkeltvis. Skær kødet i ½ cm. Tykke skiver.
| | | | |
|
|
| | | | | | | | 1 kg. | svinekam med svær | 1 spsk. | groft salt | 2 | laurbærblade | 2 | skalotteløg | 4 dl. | bouillon | 4 dl. | sky | 1 spsk. | hvedemel | 1/3 dl. | vand | | salt | | friskkværnet peber | | kulør |
| | | | |
|