  | | | | | | | | Gæren smuldres i dejfadet. Smørret smeltes, afkøles og tilsættes sammen med de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Dejen æltes, til den er blank og smidig og slipper bord og hænder, den må gerne være ret fast. Dejen lægges i fadet, dækkes med et fugtigt klæde og stilles køligt til næste dag.
Nu formes dejen til et stort eller to mindre brød, der sættes på bagepapir eller en smurt bageplade, dækket med et fugtigt klæde og hæver 1 ½ time. Brødene snittes med et barberblad eller en meget skarp kniv.
Brødene pensles med vand eller æg, der er pisket sammen med vand, og sættes i ovnen ved 250 grader. Temperaturen dæmpes straks til 190 grader og brødet bages ca. 45 minutter eller til det er gennembagt. | | | | |
|
|
 | | | | | | | | 40 g. | gær | 20 dl. | koldt vand | 200 g. | smør | 8 dl. | havregryn eller hvedeklid | 4 spsk. | salt | 4 spsk. | sirup (kan undlades) | 4 stk. | æg | 4 kg. | hvedemel |
| | | | |
|