  | | | | | | | | Rørt dej: Oksetalgen skylles i koldt vand, hakkes og smeltes over svag varme. Den sies, mens den endnu er varm. Talg eller margarine røres blød. Sukker, sirup og hele æg tilsættes. Mel, bagepulver og krydderier sigtes sammen og røres i. Alle frugterne og rom eller cognac blandes med en gaffel og blandes i til sidst. Dejen fyldes i en smørsmurt, melstrøet sandkageform, der rummer 2 liter eller to mindre forme, der stilles i kold ovn.
Bagetid: 1½ time for den store kage og 1 time for de små ved 165 grader | | | | |
|
|
 | | | | | | | | 940 g. | margarine | 740 g. | lyst brun farin | 4 spsk. | sirup | 16 stk. | æg | 1000 g. | hvedemel | 4 tsk. | bagepulver | 400 g. | hakkede nøddekerner | 1 tsk. | muskatnød | 2 tsk. | kanel | 1100 g. | skoldede korender | 600 g. | skoldede rosiner | 700 g. | stenfri stenfri dadler | 8 spsk. | revet citronskal | 400 g. | hakkede cocktailbær | 400 g. | hakket pomeransskal | 400 g. | hakkede nøddekerner | 4 dl. | cognac eller rom |
| | | | |
|