  | | | | | | | | Gæren smuldres og udrøres med 1/4 dl pr. portin af den 35 grader lune fløde. Sukkeret tilsættes. Lad gærblandingen stå ca. 15 minutter til den skummer lystigt. Nu tilsættes resten af fløden, der er lunet til 35 grader, de sammen piskede æg, det smeltede smør, salt og mel.
Dejen æltes sammen til den er blank og smidig og slipper bord og hænder. Den færdige dej skal være ret blød. Dejen stilles til hævning et lunt sted i ca. 1 ½ time. Dejen slås ned og formes til et stort fletbrød - eller til to små.
Del dejen i 3 eller 6 lige store portioner pr. portion og tril disse ud til lange tynde stænger. Flet disse løst sammen tre og tre og fold enderne ind under fletningerne inden brødene sættes til hævning på en smurt bageplade. Lad brødet hæve ca. 30 minutter. Det pensles med sammen pisket æg og bages i en 225 grader varm ovn i ca. 30 minutter. | | | | |
|
|
 | | | | | | | | 80 g. | gær | 4 tsk. | sukker | 8 dl. | piskefløde | 4 stk. | æggeblommer | 2 tsk. | salt | 8 stk. | æg | 2200 g. | hvedemel |
| | | | |
|