  | | | | | | | | Læg den udrullede mørdej i en smurt tærteform. Tryk godt til og prik herefter bunden med en gaffel.
Bages nu i en forvarmet ovn i ca. 20 minutter ved ca. 200 grader på midterste ovnribbe.
Når tærten er afkølet smeltes chokolade og smør over vandbad og fordeles over bunden.
Pisk fløden til skum og rør forsigtigt creme fraiche, flormelis og portvin i. Smør cremen ud over den stivnede chokolade i tærteform og fordel de skyllede, afdryppede bær oven på cremen. | | | | |
|
|
 | | | | | | | | 4 stk. | mørdej | 400 g. | mørk chokolade | 40 g. | smør | 6 dl. | piskefløde | 6 dl. | creme fraiche | 8 spsk. | flormelis | 4 spsk. | portvin | 2 kg. | jordbær eller blåbær |
| | | | |
|