   |  |  |   |  |   |  |   |  |   | Smelt chokoladen over vandbad. Smut og hak mandlerne. Rør smør og sukker hvidt og luftigt. Skild æggeblommerne fra hviderne.
  Rør æggeblommerne, den smeltede chokolade, de hakkede mandler og melet ned i sukkerdejen. Pisk æggehviderne stive og vend dem ned i dejen.
  Smør en rund kageform og drys rasp i. En springform egner sig bedst. Hæld dejen i og bank forsigtigt formen ned i bordet så dejen fordeler sig jævnt. Bag kagen i ca. 40 min. ved 175 grader
  Tag kagen ud af formen og lad den køle. Bred abrikosmarmeladen over den, og stil den koldt i en time. Smelt chokoladen og smørret til garneringen over vandbad, rør godt i det.
  Bred chokoladen over tærten, så den bliver helt dækket. Lad tærten stå koldt mindst to timer inden serveringen. |   |  |   |   |   |  
   |  |  |   |  |   |  |   |  |   | Serveringsforslag: Flødeskum.
  |   |  |   |   |   |   
			 | 
			  | 
			
				  |  |  |   |  |   |  |   |  |   | | 300  g. |  mørk chokolade  |  | 8  dl. |  mandler  |  | 8  spsk. |  smør eller margarine |  | 16  stk. |  æg  |  | 12  dl. |  hvedemel  |  | 3  dl. |  abrikosmarmelade  |  | 300  g. |  mørk chokolade  |  | 8  spsk. |  smør eller margarine |  
  |   |  |   |   |   |   
			 |