| | | | | | | | Lav en marinade af soya, citronsaft og skal, honning, rødvin, balsamico og 2 dl lunkent vand. Smag marinaden til med salt, peber og knust chilipeber. Mariner kødet i marinaden i 6 timer. Sæt kødet med marinaden i ovnen i 30 min ved 180°C. Hæld herefter marinaden i en gryde og tilsæt limebådene. Lad det koge ca. 3 min og smag til med salt og peber.
Risene steges i olivenolie på en pande med karry samt halvdelen af porren og halvdelen af abrikoserne og smages til med salt og peber.
Damp resten af porreringene i smør i en gryde, til de er knapt færdige, tilsæt fignerne og resten af abrikoserne og lad det simre i ca. 3 min.
Anret kødet med saucen og de bagte figner ved. Server de stegte ris til. | | | | |
|
|
| | | | | | | | 16 sk. | tykke svinebryst (revelsben uden ben) | 8 dl. | god soya | 1 stk. | skal og saft af citron | 4 spsk. | honning | 4 dl. | rødvin | 8 tsk. | balsamicoeddike | 1 stk. | chilipeber | 2 stk. | limefrugter i både | 100 g. | kogte ris | | olivenolie | 1 spsk. | karry | 1 stk. | porrer i ringe | 100 g. | tørrede hakkede abrikoser | 8 stk. | figner i kvarte | | smør til stegning |
| | | | |
|