| | | | | | | | Sæt 2 gryder vand over for at koge. Skræl agurken, skær den i små terninger. Det halve af terningerne koges i lidt vand i 10 min. de resterende terninger kommes i en sigte og drysses med salt, lad dem dryppe af. Lad de kogte agurketerninger dryppe af, og passér dem derefter igennem en sigte. Kom brødkrummerne i en skål, hæld lidt vand på, så de lige netop er fugtige. Tomaterne dyppes i kogene vand ca. 10 sek. Hvorefter de flås skær halvdelen i mindre stykker. Hvidløget pilles og halveres. Derefter kommes det i en blender med lidt salt, tomatstykkerne, og brødkrummerne, blend det hele til en fin masse, tilsæt derefter olien lidt ad gangen. Kom massen i en skål sammen med agurkemos, citronsaft og vandet, smag til med salt og peber samt cayennepeber. De resterende grøntsager ordnes og skæres i små terninger, purløget nakkes. Suppen serveres med grøntsagerne i og purløg på toppen. Samt med godt brød. | | | | |
| | | | | | | | Suppen bliver bedst hvis den serveres iskold. | | | | |
|
|
| | | | | | | | 4 | tomater | 1 | agurk | 150 g. | smuldret brødkrummer | 4 spsk. | olie | 1 spsk. | citronsaft | 2 | zittauerløg | 1 | grøn peberfrugt | 1 bdt. | purløg | | salt | | peber | | cayennepeber | ½ l. | vand |
| | | | |
|