| | | | | | | | Start med at skrubbe blåmuslingerne med en børste, derefter fjernes skæget, de åbne muslinger kasseres. Derefter skraldes guleroden, og løg samt hvidløg pilles, løget og guleroden skæres i små terninger. Smørret smeltes i en stor gryde, og her i svitses løg og gulerod af, til sidst presses hvidløget i. Herefter tilsættes de rensede muslinger, vin og vand, og det hele koges igennem i 5 min. under låg, smag til sidst til med salt. Og hvis det ønskes kan suppen jævnes med lidt kartoffelmel, udrørt i lidt vand, før servering, men så skal muslingerne tages fra før jævningen.. De lukkede muslinger kasseres før servering. | | | | |
|
|
| | | | | | | | 1 kg. | blåmusling | 2 | gulerødder | 1 | zittauerløg | 1 fed | hvidløg | 3 dl. | hvidvin | 6 dl. | vand | 1 dl. | piskefløde | 20 g. | smør | | salt |
| | | | |
|