| | | | | | | | Læg husblas i blød i koldt vand i 5 min. Fjern eventuelle ben og skind fra laksen. Bland laks med bladselleri, citronsaft, cremefraiche, salt og peber. Træk husblasen op af udblødningsvandet med det vand, der hænger ved, og smelt den i en skål i vandbad. Afkøl husblasen med lidt af lakseblandingen. Vend den afkølede husblas i resten af lakseblandingen under omrøring. Pisk fløden stiv og vend den i. Smag moussen til. Fordel moussen i oliesmurte portionsskåle. Bank formene let mod bordet. Lad dem stå tildækket og koldt i mindst 4 timer.
Ved serveringen: Løsn med en spids kniv kanten af moussen og vend den ud på portionstallerkener.
| | | | |
| | | | | | | | Moussen kan hældes i en skål a 1 liter. | | | | |
|
|
| | | | | | | | 1 1/3 ds. | laks | 1 dl. | creme fraiche | 2/3 dl. | piskefløde | 2 | blade husblas | | friskkværnet peber | 1 1/3 dl. | finthakket bladselleri | 2/3 tsk. | citronsaft | 1/3 tsk. | groft salt | | friskkværnet peber |
| | | | |
|