  | | | | | | | | Kog kartoflerne i ca 15-20 min.
Smelt halvdelen af smøret og drys mel ved og tilsæt under omrøring fiskebouillon. Lad saucen koge i 5min. Sæt gryden i vandbad. vandet må ikke nå kogepuktet. Pisk æggeblomme og fløde sammen og pisk blandingen i saucen. Tilsæt resten af smøret og smag saucen til. Rør i saucen til den jævner. Den må ikke koge.
Kog fiskene i saltet vand til de er møre. (ca 5-10 min. afhængig af mængden.
Tag fisken forsigtigt op og lad den dryppe af. Læg den i et ildfast fad og hæld saucen over. Pynt med citron, salatblade, tomat og rejer.
server fisken sammen med kartoflerne og friskt brød | | | | |
|
|
 | | | | | | | | 600 g. | rødspættefilet | 2 spsk. | smør | 1 spsk. | hvedemel | 2 | æggeblommer | 1 dl. | piskefløde | 1 dl. | fiskebouillon | | salt | | hvid peper | 1 | citron | 2 | tomater | 200 g. | rejer |
| | | | |
|