| | | | | | | | Vask tomaterne og skær den i både. Hak det ½ af løget groft og bland det med tomaterne og den finthakkede basilikum. Vend det i olie, edike og kryder det med salt og peber. Tildæk salaten og lad den trække 1-2 timer i køleskab
Strø lidt mel på køkkenbordet. Læg det ½ butterdej på bordet og placer pladerne så de ligger lidt ind over hinanden. Tryk kanterne ind i hinanden med en gaffel. Pensl samlingen med æg. Rul dejen ud og beklæd en smurt tærteform (20-25 cm i diameter ved 4 pers.). Prik med en gaffel, og bag bunden i en forvarmet ovn ved 180º C i ca. 20 minutter.
Svits løg, hvidløg og squash i lidt varm olie i en gryde. Tag det op.
Brun kødet godt i lidt olie. Tilsæt løgblandingen og de øvrige ingredienser og rør det sammen til en sauce. Fordel saucen på den forbagte bund.
Rul på samme måde resten af butterdejen til et låg. Pensl kanten af bunden med æg. Læg låget over og fjern overskydende dej. Dekorér låget med resterne af butterdejen. Pensl med æg. Bag pien i ovnen ca. 30 minutter ved 180º C.
| | | | |
|
|
| | | | | | | | 200 g. | tomater | 400 g. | zittauerløg det ½ til salaten | 2 spsk. | olivenolie | 2 tsk. | balsamicoeddike | 1 bdt. | basilikum, frisk | 400 g. | hakket magert oksekød | 200 g. | butterdej | 4 spsk. | hvedemel | 1 tsk. | oregano | 1 fed | knust hvidløg | 2 dl. | squash i små tern | 1 dl. | oksebouillon | 1 dl. | creme fraiche | 1 | sammenpisket æg til pensling | | salt | | friskkværnet peber |
| | | | |
|