| | | | | | | | Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og tilsæt kærnemælken. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og lad dejen hæve et lunt sted i ca. 1½ time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem (tilsæt evt. resten af melet). Rul dejen ud (28 x 40 cm) og læg den på en plade med bagepapir. Rids brødet næsten igennem, så der dannes tern (4 x 4 cm), og lad det efterhæve ca. 45 min. Pensel brødet med æg og drys oregano over. Bag det midt i ovnen.
Pensling: Sammenpisket æg. Pynt: Tørret oregano. Bagetid: Ca. 20 min. ved 225°. | | | | |
|
|
| | | | | | | | 200 g. | smør | 16 dl. | mælk | 4 dl. | kærnemælk | 1600 g. | sigtemel | 1400 g. | hvedemel ca. | 8 tsk. | groft salt | 16 fed | knust hvidløg | 4 spsk. | tørret oregano | 1600 g. | sigtemel | 1400 g. | hvedemel ca. |
| | | | |
|