| | | | | | | | Rør gæren ud i kærnemælken. Tilsæt salt, nøddekerner og honning. Rør rugmel og sigtemel i lidt efter lidt (hold lidt sigtemel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 2 timer. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Læg dejen i en smurt franskbrødsform (ca. 1½ liter). Prik brødet og lad det efterhæve i ca. ½ time. Bag det på en plade nederst i ovnen. Pensel brødet med mælk efter bagningen.
Pensling: Mælk. Bagetid: Ca. 50 min. ved 200°. | | | | |
|
|
| | | | | | | | 200 g. | gær | 16 dl. | kærnemælk | 6 tsk. | groft salt | 200 g. | hakkede hasselnødekerner | 4 spsk. | honning | 1000 g. | rugmel | 1000 g. | sigtemel |
| | | | |
|