| | | | | | | | Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og tilsæt yoghurten. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 3 stykker og tril hvert stykke ca. 1 meter langt. Flet dem sammen til en fletning. Form fletningen til en stor "snegl" på en plade med bagepapir. Lad det efterhæve ca. ½ time. Pensel brødet med æg og drys havregryn over. Bag brødet nederst i ovnen.
Pensling: Sammenpisket æg. Pynt: Grovvalsede havregryn. Bagetid: Ca. ½ time ved 200°. | | | | |
|
|
| | | | | | | | 200 g. | smør | 16 dl. | mælk | 4 dl. | yoghurt naturel | 200 g. | gær | 8 tsk. | groft salt | 8 tsk. | sukker | 400 g. | grovvalsede havregryn | 2800 g. | hvedemel ca. |
| | | | |
|