  | | | | | | | | Kog rugkernerne i vand ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Tag gryden af varmen og lad kernerne stå i 10 min. Smelt smørret i de varme kerner. Tilsæt mælk og tykmælk og hæld blandingen i en skål. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 4 stykker og tril dem til flutes, ca. 30 cm lange. Sæt flutene på en plade med bagepapir. Lad dem efterhæve i ca. ½ time. Pensel flutene med æg og bag dem midt i ovnen.
Pensling: Sammenpisket æg. Bagetid: Ca. 15 min. ved 225°. | | | | |
|
|
 | | | | | | | | 120 g. | knækkede rugkerner | 2 dl. | vand | 50 g. | smør | 4 dl. | mælk | 2 dl. | tykmælk | 50 g. | gær | 2 tsk. | groft salt | 2 tsk. | sukker |
| | | | |
|