| | | | | | | | Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og tilsæt ymeren. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Læg dejen i en smurt rugbrødsform (ca. 3 liter) og lad den efterhæve i ca. ½ time. Dæk formen først med bagepapir og derefter med en bageplade. Bagepladen skal ligge på formen under bagningen. Bag brødet på en plade nederst i ovnen.
Bagetid: Ca. ½ time ved 200°. | | | | |
|
|
| | | | | | | | 100 g. | smør | 1 dl. | mælk | 4 dl. | ymer | 200 g. | gær | 4 | æg | 8 tsk. | groft salt | 4 tsk. | sukker | 400 g. | knækkede hvedekerner | 2200 g. | ca. hvedemel |
| | | | |
|