 | | | | | | | | En papillotes er en fransk betegnelse, der bruges om retter, som er tilberedt i ovn - indpakket i papir. Under tilberedningen blandes dampe og smagsstoffer inde i pakken, og når den åbnes, frigives en herlig, kraftig duft. Pakkerne serveres derfor på tall | | | | |
 | | | | | | | | Skær de groveste ribber af spinatbladene og skyl dem grundigt i flere hold koldt vand. Kom spinatbladene i en gryde med det vand, der hænger ved. Damp dem ved kraftig varme og under omrøring ca. 2 min. eller til de er "faldet sammen". Hæld spinaten i en sigte og pres den fri for væde.
Drys rødtungefileterne med 1 tsk af saltet. Skær laksen på tværs i 12 strimler. Klip 6 stykker bagepapir (a ca. 35 x 42 cm). Fordel spinat, resten af saltet, smør, rødtungefileter, laksestrimler og peber midt på de 6 stykker bagepapir. Luk hver pakke ved at rulle de 2 lange papirsider sammen ned mod fisken. Sno hver ende og bøj dem op. Bag fiskepakkerne midt i ovnen.
Tilbehør: 240 g vilde ris og 150 g landbrød. Safransauce, se opskrift her på nettet.
Bagetid: Ca. 15 min. ved 225° - sluk ovnen og lad fiskepakkerne stå ved eftervarmen i ca. 10 min.
| | | | |
 | | | | | | | | I stedet for rødtungefileter kan man anvende søtunge- eller skærisingfileter. I stedet for frisk spinat kan man anvende samme mængde frossen, optøet helbladet spinat. Fiskepakkerne kan tilberedes og stilles i køleskabet 2-3 timer før bagningen.
| | | | |
|
|
 | | | | | | | | 400 g. | spinat, frisk blade | 8 | rødtungefileter uden skind | 1 tsk. | groft salt | 200 g. | laksefilet uden skind | 16 2/3 g. | smør | | friskkværnet peber | 160 g. | vilde ris | 100 g. | landbrød | | safransauce se opskrift |
| | | | |
|