  | | | | | | | | I en kasserolle lader du vand, sukker og vanille koge over jævn varme, indtil sukkeret er opløst. Tilsæt frugten og kog langsomt, indtil frugten er mør, men ikke most. Lad frugten afkøle i kogelagen (sirupen) i ca. ½ time. Med en hulske lægges frugten i en serveringsskål eller på et fad, sirupen koges ind, til den jævner let og hældes derpå over frugten. Lad frugten afkøle og server den afkølet på dessertassietter eller i champagne-bowlere med en skefuld af kogelagden (sirupen) til at væde hver portion.
| | | | |
 | | | | | | | | Æblerne kan erstattes af pærer, ferskner eller abrikoser | | | | |
|
|
 | | | | | | | | 6 dl. | vand | 2 dl. | sukker | ½ tsk. | vanillestang | 4 | modne faste æbler halverede og befriet for kærnehuse |
| | | | |
|