 | | | | | | | | ca. 48 boller pr. portion | | | | |
 | | | | | | | | Dej: Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og tilsæt Fromage Blanc. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. ½ time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Formn bollerne og læg dem på plader med bagepapir. Lad bollerne efterhæve tildækket i ca. 20 min. Tryk bollerne let og bag dem midt i ovnen. Lad dem køle af.
Sørøver-glasur: Rør florsukker og mælk sammen til en tyk glasur. Bland slikket i en skål. Pynt én bolle ad gangen. Smør den med glasur og dyp i slik. Lad sørøver-bollerne stå, til glasuren er stivnet.
Skattejagt: Tegn et skattekort og klip det i mindre stykker. Pak hvert stykke ind i bagepapir og læg dem ind i de rå boller inden bagningen. Bagetid: Ca. 10 min. ved 200°. | | | | |
|
|
 | | | | | | | | 800 g. | smør | 16 spsk. | mælk | 1600 g. | Karolines Fromage Frais 0,3% | 400 g. | gær | 8 | æg | 500 g. | sukker | 8 tsk. | groft salt | 3800 g. | hvedemel ca. | 1500 g. | flormel ca. | 16 spsk. | mælk | 2000 g. | blandet slik |
| | | | |
|