 | | | | | | | | Potage Parmentier;Vichyssoise | | | | |
 | | | | | | | | Lad kartofler,porrer og salt koge i en halvt tildækket suppegryde i en lille times tid. Mens grøntsagerne koger ristes baconen til det er sprødt og lægges på lidt køkkenrulle. Når grøntsagerne er møre, blendes suppen med en stavblender eller gnid suppen gennem en si og smag derpå til med salt og friskkværnet peber og rør fløden i. Før servering lader du suppen småsnurre over svag varme. Server i terrin eller bouillonkopper og pynt med purløg eller persille. Server evt. sprøde bacon tern til. | | | | |
 | | | | | | | | Har man grøntsagsrester liggende kan disse snildt erstatte de i opskriften anvendte | | | | |
|
|
 | | | | | | | | 666 2/3 g. | skrællede kartofler skåret i tern | 500 g. | porrer skåret i tynde ringe, eller erstattes af løg | 1 1/3 l. | hønsebouillon | ¾ tsk. | salt | | friskkværnet peber | 1 dl. | piskefløde | 2 tsk. | fintsnittet, frisk purløg, frisk eller persille | 160 g. | brød ; se opskrift |
| | | | |
|