| | | | | | | | ca. 24 boller pr. portion | | | | |
| | | | | | | | Blødgør 3-kornsblanding i varmt vand til blandingen er lunken. Rør gæren ud deri og bland det med mel, salt og sukker. Det hele æltes godt sammen. Stil den til hævning lunt og tildækket 1 time. Slå dejen ned og form bollerne. Efterhæves i 30 minutter. Pensl bollerne med vand, og bag dem midt i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter
| | | | |
| | | | | | | | Når man ælter dejen vil den ofte klistre. Hvis man tilsætter ekstra mel, vil bollerne ikke få samme luftige konsistens som er tilsigtet. hold istædet små pavser i æltmingen, så glutenen i melet får lov at arbejde. | | | | |
|
|
| | | | | | | | 8 dl. | tre-kornsblanding | 4000 g. | hvedemel | 32 dl. | vand | 200 g. | gær | 8 tsk. | groft salt | 8 tsk. | sukker |
| | | | |
|