| | | | | | | | Hæld kogende vand over rugkernerne og lad dem trække ca. 1 time. Lun øllet (lillefingervarmt) og hæld det i en skål. Rør gæren ud heri. Tilsæt de udblødte rugkerner, kærnemælk, hvedemel og salt. Rør blandingen godt med en elpisker (brug dejkrogene) og tilsæt rugmelet lidt efter lidt. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Tryk dejen ud (ca. 30 x 36 cm) i en bradepande med bagepapir. Glat dejen med en ske dyppet i koldt vand. Stil dejen til efterhævning et lunt sted i ca. 1 time. Skær dejen så der dannes 36 firkanter (ca. 5 x 6 cm). Pensl brødene med smør og bag dem nederst i ovnen.
Sættes i en kold ovn og bages i ca. 40 min. ved 200 grader. Lad køle af i min. 10 min før de skilles. | | | | |
|
|
| | | | | | | | 12 dl. | kogende vand | 12 dl. | skårne rugkerner | 4 fl. | mørk hvidtøl | 200 g. | gær | 14 dl. | kærnemælk | 800 g. | hvedemel | 4 spsk. | groft salt | 4 kg. | rugmel |
| | | | |
|