| | | | | | | | Lav små, tætte snit i en lammekølle og stik rosmarinkviste og hvidløgsstykker i hullerne. Gnid med salt og peber. Læg kødet på ovnristen over bradepanden og hæld vand i. Steg i ca. 50 min. ved 200 grader. Bland den flydende honning med dijonsennep. Tag lammekøllen ud, pensl den med blandingen og giv den så en halv time til i ovnen. Hæld evt. mere vand ved. Tag kødet ud og lad det trække, mens De laver tilbehøret. Vend først kvarte, udkernede peberfrugter og grove stykker kartofler i olivenolie og drys med salt. Bred grøntsagerne ud på en bageplade sammen med halve hvidløg og bag dem gyldne og møre ved 225 grader i små 25 min. Imens kan De passende tilberede saucen af stegeskyen, tør hvidvin og finthakket mynte. Servér derefter lammekøllen med sauce og pynt af rosmarin.
| | | | |
|
|
| | | | | | | | 1000 g. | lammekølle | 4 | rosmarinkviste | 8 fed | hvidløg | | groft salt | | friskkværnet peber | ½ dl. | honning | ½ dl. | dijonsennep | 2 | ukerned rød peberfrugt i kvarte | 600 g. | kartofler i grove stykker | | olivenolie | 1 ½ dl. | tør hvidvin | | mynte |
| | | | |
|