  | | | | | | | | Smelt smørret ved svag varme, hæld mælken ved og lad den blive fingervarm. Hæld blandingen over i en bage skål og rør gæren ud i den lune væske sammen med en lille håndfuld af melet.
Tilsæt resten af ingredienserne og ælt dejen grundigt igennem. Dæk skålen med plastfilm og læg et viskestykke over. Lad dejen hæve lunt i ca. 30 minutter.
Dejen slås ned og formes til ca. 12 boller, der sættes på en bageplade. Med en køkkensaks klippes to hak vinkelret på hinanden i toppen af hver bolle.
Bollerne dækkes med plastfilm og viskestykke og hæver i ca. 30 minutter. Pensles med sammenpisket æg og bages midt i ovnen i ca. 15 minutter ved 200 grader
| | | | |
|
|
 | | | | | | | | 300 g. | smør | 12 dl. | mælk | 200 g. | gær | 4 | æg | 12 spsk. | sukker | 4 tsk. | salt | 400 g. | tørrede abrikoser | 2000 g. | hvedemel |
| | | | |
|