  | | | | | | | | Bland vand og mælk og rør gæren ud heri. Tilsæt salt, sukker, olie og det meste af melet. Ælt mere mel i efterhånden, til dejen har den rette smidige konsistens.
Lad dejen hæve tildækket i en skål et lunt sted i 1 ½ - 2 timer. Ælt dejen let igennem og del den i 20 stykker pr. portion. Rul dejen i stænger, ca. 15 cm. lange og form dem til en krans (rund ring). Pres enderne godt til med fugtige hænder.
Lad brødene hæve i ca. ½ time på bagepladen. Bring en gryde med vand i kog. Kom ca. 3 bagels ad gangen i det kogende vand i ca. 30 sekunder. Tag dem op med en hulske og lad dem dryppe lidt af, inden de sættes på en bageplade.
Pensl brødene med æggehvide og drys med birkes eller sesamfrø. Bag brødene i ovnen i 20-25 minutter ved 200 grader på midterste ovn rille.
Prøv f.eks: Bagels med laksefyld: Se opskriften her.
| | | | |
|
|
 | | | | | | | | 100 g. | gær | 4 dl. | mælk | 6 dl. | lunkent vand | 6 tsk. | salt | 8 tsk. | sukker | 8 spsk. | olie | 4 | æggeblommer | 1900 g. | hvedemel ;ca | | sammenpisket æggehvide | | birkes eller sesamfrø |
| | | | |
|