| | | | | | | | Lun mælk, vand og smør let og rør gæren ud heri. Bland det sammenpiskede æg, mel, salt og sukker i gærvæden og ælt dejen godt igennem. Lad det hæve lunt og tildækket til dobbelt størrelse - ca. 30 min. Arbejd dejen godt igennem igen og del den i 12 boller. Anbring dem på en bageplade. Bollerne skal helst røre hinanden. Lad dem nu hæve - gerne i damp over en gryde med kogende vand - i 20 min. Pensel bollerne med mælk eller vand og bag dem ved 200 grader i 15 - 20 min. Flækkes og ristes inden de spises. | | | | |
|
|
| | | | | | | | 2000 g. | hvedemel | 4 dl. | mælk | 4 dl. | vand | 200 g. | smør eller margarine | 200 g. | gær | 4 tsk. | salt | 4 tsk. | sukker | 4 | æg |
| | | | |
|