  | | | | | | | | Skær med en lang kniv en lomme i midten af svinekammen fra den ene ende. Drys de tørrede abrikoser med friskhakket rosmarin samt halvdelen af basilikummen og kom dem i kødlommen. Luk stegen med stegenåle. Krydder stegen med salt og peber og læg den i et fad med hvidvin, vand og hakkede tomater. Sæt stegen i en varm ovn på 220º i ca. 45 minutter. Herefter tages stegen ud og hviler i 15 minutter.
Kom stegeskyen i en gryde og nedkog det til det halve, smag til med salt og peber, saften af citronen samt tomatpuré. Sigt saucen og kog den let cremet med piskefløde. Tilsæt resten af basilikummen lige før serveringen.
Serveringsforslag: Stegen skæres i skiver og anrettes på et fad. Server med årstidens friske grøntsager vendt i en blanding af smeltet smør, akaciehonning, kokosmel og kødet af hakkede tomater uden kerner. Serveres med ris kogt med citronskal og ingefær.
| | | | |
|
|
 | | | | | | | | 850 g. | svinekam | 175 g. | tørrede abrikoser | | rosmarin, frisk | 4 bdt. | basilikumblade, friske | 2 dl. | hvidvin | 4 dl. | vand | 4 | tomater | 1 | citron | 2 tsk. | tomatpure | 2 dl. | piskefløde | | groft salt | | friskkværnet peber |
| | | | |
|