  | | | | | | | | | | Vend kødet i mel tilsat salt og peber. Varm olien i en gryde og brun kødet ved kraftig varme på begge sider. Tilsæt løg, 2/3 hvidløg, bladselleri, tomater, hvidvin og bouillon. Lad retten småkoge i ca 1½ time til kødet er meget mørt. Tag kødet op og hold det varmt i et dybt fad. Blend saucen eller passér den gennem en sigte. Kom den tilbage i gryden og tilsæt resten af hvidløg, persille, reven citronskal og salvie. Lad saucen simre i ca. 5-10 minutter, tilsæt smørret og pisk grundigt (saucen må herefter ikke koge) og smag til med salt og peber og evt. mere salvie. Hæld saucen over kødet inden servering.
Serveringsforslag: Server kødet med ris eller pasta vendt med lidt safran, samt en grøn salat og et godt brød.
| | | | | |
|
|
 | | | | | | | | | | | 2 2/3 stk. | kalve osso buco 4-5 cm. tykke | | | hvedemel | | | salt | | | friskkværnet peber | | 1 1/3 spsk. | olie | | 1 1/3 | hakket zittauerløg | | 1 1/3 fed | finthakket hvidløg | | 1 1/3 stk. | fintsnittet bladselleri | | 160 g. | flåede tomater | | 1 dl. | tør hvidvin | | 2/3 dl. | kalveboullon | | 2 spsk. | persille, frisk | | 2/3 spsk. | citronskal | | 1 ½ tsk. | tørret salvie | | 26 2/3 g. | smør | | 3 dl. | ris eller pasta | | 160 g. | flütes eller groft brød |
| | | | | |
|