 | | | | | | | | Det er boller med en blød skorpe, der dufter og smager svagt af vanille. Hvis du ikke ønsker denne duft/smag udelades vanillesukkeret. | | | | |
 | | | | | | | | Den knækkede hvede stilles evt. i blød natten over eller koges 4 minutter. Afkøles derefter. Solsikkekernerne ristes 5-6 minutter ved 200 grader midt i ovnen. Når de er afkølet knækkes de, dvs. hakkes meget groft - lad nogle forblive hele. Gæren udrøres i det lunkne vand og salt, sukker, hvede- og solsikkekerner og A-38 eller kærnemælk blandes i. Vanillesukker blandes i melet, som tilsættes kerneblandingen lidt efter lidt, mens der røres. Når dejen begynder at slippe skålen, lægges den ud på bordet. Dejen æltes godt, evt. med olien. Læg dejen i en skål med et viskestykke over og stil den lunt i ca. 45 minutter. Slå dejen ned og form det ønskede antal boller. Lad dem hæve ca. 20 minutter. Bollerne pensles med vand og dekoreres evt. med solsikkekerner. De stilles i ovnen ved 200 grader, eller hvis du anvender varmluftovn, ved 180 grader i ca. 18 minutter.
| | | | |
|
|
 | | | | | | | | 200 g. | gær | 24 dl. | lunkent vand ;ca. | 4 tsk. | salt | 12 spsk. | sukker | 360 g. | knækkede hvedekerner | 440 g. | solsikkekerner | 2 dl. | A-38 eller kærnemælk | 3600 g. | hvedemel | 8 spsk. | vanillesuker | | evt. lidt olie f.eks vindruekerneolie |
| | | | |
|