| | | | | | | | Gæren udrøres i håndlunt mælk. Tilsæt olie, sukker og salt. Rør godt. Tilsæt halvdelen af melet og rør dejen ensartet. Tilsæt yderligere mel og ælt dejen godt igennem. Det er ikke sikkert at man får brug for alt melet. Dejen er klar til hævning når den er æltet blank - den må godt hænge lidt i. Hæver tildækket på et lunt sted ca. halvanden time. Ælt dejen igennem igen og del i 2 brød pr. portion der hæver ca. 45 min. på bageplade med bagepapir. Pensl brødene med æggeblomme rørt op med lidt koldt vand. Drys evt. birkes eller sesam frø på brødene og bag ca. 30-35 min. på midterste rille ved 225 grader forvarmet ovn. Hvis du bruger varmluft skal der kun bages i 25 min. | | | | |
|
|
| | | | | | | | 200 g. | gær | 24 dl. | mælk | 16 spsk. | raps olie | 10 | groft salt | 4 kg. | hvedemel | 4 stk. | æggeblommer til pensling | 8 spsk. | sukker |
| | | | |
|