  | | | | | | | | Gæren smuldres og udrøres med vandet, der er lunet til 35°. Salt, knust hvede og hvedemel tilsættes, og dejen æltes igennem, til den er blank og smidig og slipper bord og hænder. Dejen må gerne være ret fast. Den stilles til hævning et lunt sted i ca. 1½ time, hvorefter den slås ned og formes til to runde brød, der sættes på en smurt bageplade til hævning i ca. 30-45 min. Brødet pensles med sammenpisket æg tilsat lidt koldt vand og gives 4 dybe parallelle snit. Bages i ca. 45 min. ved 225°. | | | | |
 | | | | | | | | Kog evt. hveden blød i lidt vand | | | | |
|
|
 | | | | | | | | 100 g. | gær | 24 dl. | vand | 80 g. | salt | 800 g. | knækkede hvedekerner | 3600 g. | hvedemel |
| | | | |
|