  | | | | | | | | Dagen før bagningen: Gæren udrøres i vand. Havsalt, sirup, citronsaft, olivenolie, havregryn og grahamsmel røres i. Durummel røres gradvis i og dejen røres godt igennem og æltes længe. Stilles til koldhævning i køleskabet.
Bagedage: Brødet slås ned og æltes igennem med olivenolie (der gemmes lidt til pensling) og formes til landbrød. Hæver på plade ca. 10-15 min. Pensles med olivenolie og drysses med friskkværnet peber. Bager ved 190-200 C i 40-50 minutter.
Varmluftovn: Brødet stilles i kold ovn. Indstil ovnen på 150 C og bag i 20 minutter, herefter 190-200 C i ca. 20-25 minutter til brødet er gyldent og sprødt. | | | | |
 | | | | | | | | Fedtfattigt brød bliver hurtigt tørt. Nedsæt mængden af olivenolie til det halve, men vær opmærksom på, at de essentielle fedtsyrer (N9 i olivenolien) er lige så vigtige, som andre næringsstoffer (vitaminer, mineraler mv.) | | | | |
|
|
 | | | | | | | | 20 dl. | lunken vand | 20 g. | gær | 2 spsk. | havsalt | 6 spsk. | sirup | 2 stk. | saft af citroner | 16 spsk. | olivenolie | 600 g. | grahamsmel | 400 g. | havregryn | 2000 g. | dürum hvedemel | | friskkværnet peber |
| | | | |
|