 | | | | | | | | ca. 20 stk. pr. portion
Kuvertbrød bruges til bl.a. suppe som tilbehør. | | | | |
 | | | | | | | | Gæren smuldres. Smørret smeltes, mælken tilsættes og blandingen lunes til 35°. Gæren udrøres hermed og de øvrige ingredienser tilsættes. Dejen æltes til den er blank og smidig. Den dækkes med et fugtigt klæde og stilles til hævning et lunt sted i cirka 45 min. Dejen slås ned, den deles i små stykker, der evt. formes til små ovale boller, horn, gifler eller andet. Kuvertbrødene sættes på en smurt eller melet bageplade (el. bagepapir) til hævning i cirka 20 min. Brødene pensles med sammenpisket æg tilsat lidt koldt vand og bages i en 225° varm ovn i 10-15 minutter. | | | | |
 | | | | | | | | Kan med velbehag serveres "lune" til forretten. | | | | |
|
|
 | | | | | | | | 100 g. | gær | 200 g. | smør /margarine | 10 dl. | mælk | 4 tsk. | salt | 1600 g. | hvedemel |
| | | | |
|