  | | | | | | | | Dejens køres i ca. 6 min, hvorefter den vendes ud på bordet, men ganske lidt mel på. Slå margarinen ud så det bliver ca. 3 mm tykt, og ruller dejen ned i ca. 1 cm tykkelse. Læg margarinen på midten og folder fire kanter ind over, så du får et næsten firkantet stykke. Rul det langt ca. 7 mm tykt, og læg den ene ende 1/3 ind over dejen og læg den anden 1/3 over så der bliver 3 lag. Rul igen så den bliver lang og ca. 7 mm tyk. (husk hvis du putter mel på dejen mens du ruller, så børst det af for du lægger dejen sammen. Nu gentager du sammenlægningen så der igen bliver 3 lag, og ruller igen ned på ca. 7 mm, og gør det den sidste gang med 3 lag. Så ruller du dejen ned på ca. 1/2 cm, og lader den ligge i ca. 10 minutter, hvorefter den rulles til en firkant på 42 x 35 cm, hvorefter den deles i 6 x 5 stykker, så der bliver 30 stk. i alt pr. portion. nu skulle de gerne være rimeligt firkantet. Kom en lille klat ca.10-15 gram marmelade i (sveske, hindbær, æble, alt kan bruges) midten af firkanten. Tag fat i de 4 spidse hjørner og fold dem ind så du igen har en firkant, hvor du har trykket den på midten. Det gør du en gang til (lidt svært). og vender dem så med folderne ned mod en melstrøget plade, og stiller dem til hævning i ca. 30 minutter. Tændt for olien / palminen / frituren, så den er klar til, når Berlinerne er klar. Når der er gået den halve time, skulle de gerne være dobbelt så store. Tag så mange der nu kan være i "gryden" og lad dem svømme i ca. 2 min (gyldenbrune), og vend dem og det samme på den anden side. Tag dem op og læg på køkkenrulle eller lignende, og de næste kommes i "gryden". De kan når de er afkølet vendes i sukker eller drysses med flormelis. | | | | |
|
|
 | | | | | | | | 200 g. | gær | 240 g. | sukker | 1580 g. | vand (ca. 30 grader varmt) | 3500 g. | hvedemel | 480 g. | olie |
| | | | |
|