| | | | | | | | Gæren røres ud i vandet. Sukker og salt tilsættes. Hvedemel æltes nu i, indtil dejen er glat og smidig og slipper bordet. Dejen stilles nu lunt og tildækket med et fugtigt klæde til hævning i ca. 2 timer. Efter hævning slåes brødet ned og formes til et brød eller til boller. Skal nu stå i yderlig ca. 45 minutter og hæve førend brødet bages ved ca. 250 graders varme for almindeligt brød og 270 graders varme for bollerne.
| | | | |
| | | | | | | | Den lange hævetid, bevirker at gæren får lov til at gære helt igennem, så gærsmagen forsvinder. Samtidig bliver brødets krumme herlig elastisk, så brødet kan skæres i meget tynde skiver. Ønskes et grovere brød kan 10-15 procent af hvedemelet erstattes med grovere kornsorter, som rugmel, grahamsmel.
| | | | |
|
|
| | | | | | | | 80 g. | gær | 12 dl. | vand | 40 g. | salt | 2000 g. | hvedemel | 4 tsk. | sukker |
| | | | |
|