| | | | | | | | Lun vandet knap håndvarmt (35 grader), smulder gæren ud i det lunkne vand og rør det glat. Rør salt, olie og lidt af melet i. Ælt resten af melet i dejen. Den skal være let og smidig. Stil den til hævning lunt og tildækket ½ time. Tryk luften ud af dejen og tril den til en lang pølse. Del den i 10 stykker. Tryk hvert stykke fladt med hånden. Lad brødene hæve tildækket endnu ½ time. Varm en stegepande godt op, og læg så mange brød på der kan være, de hæver men breder sig ikke. Dæmp varmen lidt og steg brødene 3-4 min på hver side. Steg resten af brødene på samme måde. Læg de bagte brød i et klæde og server dem lune.
| | | | |
| | | | | | | | I Indien bages brødene på ydersiden af en speciel kubeformet lerovn, som opvarmes indefra med kul. Byd brødene til karryretter og sammenkogte retter, fx lam i yoghurt eller til kebab med lammekød, Indisk Nhan kan også flækkes og lægges sammen om pålæg eller spises med smør. De smager bedst friskbagte.
| | | | |
|
|
| | | | | | | | 100 g. | gær | 8 dl. | vand | 4 tsk. | salt | 4 spsk. | olie | 1200 g. | hvedemel |
| | | | |
|