  | | | | | | | | Lun en stor kop mælk op til ca. 25-30 grader, kom derefter gær, æg, sukker og margarine i og rør det hele sammen. Tilsæt melet lidt efter lidt indtil dejen slipper. Drys lidt mel ud på bordet, og rul dejen ud uden at den bliver alt for tynd. Skær dejen ud med en klejnetriller, og vrid dem med det samme. Kom svinefedt i en gryde og varm op til det syder omkring en tændstik (den ende uden svovl). Kom derefter klejnerne op i fedtet og vend dem med en strikkepind. Klejnerne tages op når de er gyldne.
Serveres varme med evt. syltetøj , flormelis eller lign. | | | | |
 | | | | | | | | Gærklejner egner sig fortrinligt til nedfrysning. Frosne klejner sættes i en 200 grader varm ovn i ca. 8 min. og de er lige så gode som nybagte | | | | |
|
|
 | | | | | | | | 200 g. | gær | 8 dl. | (stor tekop) mælk | 8 stk. | æg | 500 g. | margarine | 8 spsk. | sukker | | mel til det slipper | 2 kg. | svinefedt til stegning |
| | | | |
|