  | | | | | | | | Sesammælk: ½ dl sesamfrø blendes i 1 dl kold vand
Vand og sesammælk blandes, heri udrøres gæren. Havsalt, honning, citronsaft, olivenolie, hybenpulver, grahamsmel og 6-7-8 dl durummel tilsættes under omrøring, brødet æltes ekstra godt igennem.
Stilles til koldhævning natten over i køleskabet. Dejen slås ned og æltes godt igennem og formes til et langt landbrød, pensles med olivenolie og drysses med sesamfrø.
Stilles lunt til hævning 10-20 minutter afhængig af dejens temperatur og aktivitet. Bages gylden og sprødt ved 180-200°C i 40-50 minutter. | | | | |
 | | | | | | | | Tørret brændenælde, hybenpulver og sesamfrø tilsættes for at øge brødets indhold af mineraler. | | | | |
|
|
 | | | | | | | | 16 dl. | vand | 4 dl. | sesammælk | 20 g. | gær | 2 spsk. | havsalt | 8 spsk. | timian honning | 2 spsk. | citronsaft | 16 spsk. | olivenolie | 8 spsk. | hybenmel | 16 dl. | grahamsmel | 32 dl. | dürum hvedemel | 2 dl. | sesamfrø |
| | | | |
|