  | | | | | | | | Gøren udrøres i det lunkne vand. Olie, salt og solsikkekerner blandes i. Grahamsmel røres i og til sidst æltes hvedemel i lidt efter lidt til dejen er blank og smidig. Dejen hæver tildækket i ca. 1 time på et lunt sted. Formes til 2 brød. Hæver i ca. 20 min. Bages på nederste rille ved 200 grader i 30 min. | | | | |
 | | | | | | | | Opskriften kan også bruges til boller, men så tilsættes tillige
2 spsk. honning 100 g rosiner Bagetiden er så ca. 12 min. | | | | |
|
|
 | | | | | | | | 200 g. | gær | 20 dl. | lunkent vand | 12 spsk. | olie | 16 dl. | grahamsmel | 12 dl. | solsikkekerner | 2000 g. | hvedemel | 8 tsk. | salt |
| | | | |
|