  | | | | | | | | Gæren udrøres i vand. De øvrige ingredienser tilsættes med undtagelse af hvedemel. Lad denne blanding trække 20-30 minutter. Hvedemel røres gradvist i, og dejen æltes godt igennem. Stilles til koldhævning natten over i køleskabet. Dejen slås ned og æltes godt igennem og formes til et langt landbrød, pensles med olivenolie og bages gylden og sprødt ved 190-200°C i 40-50 minutter. | | | | |
 | | | | | | | | Tørret brændenælde, hybenpulver og sesamfrø tilsættes for at øge brødets indhold af mineraler. | | | | |
|
|
 | | | | | | | | 12 dl. | vand | 20 g. | gær | 2 spsk. | havsalt | 2 spsk. | rørsukker | 8 spsk. | citronsaft | 12 spsk. | hørfrø | 12 spsk. | solsikkekerner | 4 dl. | hvedeklid | 12 dl. | havregryn | 20 dl. | hvedemel | 8 spsk. | olivenolie |
| | | | |
|