  | | | | | | | | Smelt smøret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og tilsæt yletten. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Form dejen til et rundt brød og stil det til hævning på en plade med bagepapir i ca. 1/2 time. Pensel brødet med æg og klip det i overfladen med en saks. Bag brødet nederst i ovnen i ca. 35 min. ved 200°. Pensling:
Sammenpisket æg.
| | | | |
 | | | | | | | | Af dejen kan der formes 40 minkflutes, ca. 11 cm lange, som bages ca. 15 min. ved 225° midt i ovnen. | | | | |
|
|
 | | | | | | | | 200 g. | smør | 16 dl. | mælk | 4 dl. | ylette | 200 g. | gær | 8 tsk. | groft salt | 8 tsk. | sukker | 800 g. | groftrevet squash | 4 dl. | frisk, hakket persille, frisk | 3200 g. | hvedemel | | Sammenpisket æg |
| | | | |
|