  | | | | | | | | Æg og sukker piskes godt sammen. Margarinen blødgøres og røres i sammen med kardemomme, citron og mælk. Tilsæt mel til dejen har en fast konsistens - det er ikke sikkert det hele skal bruges. Dejen rulles ud i en tynd plade og skæres ud med en klejnerulle. Der kan også bruges en kniv, hvor man så skærer dejen ud i rudeformede stykker med en lodret revne i midten (på den lange led). Klejnerne vrides herefter. Fedt eller friture opvarmes i en gryde eller frituregryde og klejnerne steges heri til de er gyldne. Lad klejnerne dryppe af på fedtsugende papir. | | | | |
|
|
 | | | | | | | | 8 stk. | æg | 400 g. | sukker | 400 g. | margarine | 4 tsk. | kardemomme | 8 tsk. | citronsaft | 1400 g. | mel | 2 dl. | sødmælk eller fløde | | fedtstof |
| | | | |
|