| | | | | | | | Rugkerner, solsikkekerner og sesamfrø sættes i blød nogle timer i meget varmt vand. Valnødderne brændes af i ovnen, rystes med hvedemel og afkøles. Gæren opløses i lunkent vand og smør. Tilsæt salt, honning og sirup. Heri smides de opblødte kerner/frø under langsom omrøring. Hvedemel tilsættes lidt efter lidt, valnødder ligeledes mens konsistensen stadig er lind. Når der er tilsat tilpas hvedemel til at dejen "slipper" skal dejen hæve et lunt sted i 20 minutter. Herefter slåes 12 runde brød op der hæver efter behov og ridses diagonalt tern. De kan evt. smøres med pisket æg (det giver en flot farve). Brødene bages ved 190 grader i 40 minutter. Hvis det er muligt så giv brødet damp de første 15 sekunder. Når brødene er sprøde og lyder hule er de færdige. Brødene vendes ud på en rist med bunden i vejret til afkøling. | | | | |
|
|
| | | | | | | | 9 2/3 l. | vand | 1600 g. | gær | 1800 g. | ahornsirup | 480 g. | salt | 400 g. | lynghonning | 400 g. | smør | 4 kg. | solsikkekerner | 4 kg. | knækkede rugkerner | 3000 g. | valnøddekerner | 1600 g. | sesamfrø (kan undlades) | | hvedemel til dejen har en passende konsistens. |
| | | | |
|