| | | | | | | | Smelt smørret og lad det køle lidt af, bland fløden i. Rør gæren flydende med lidt af sukkeret og rør smørblandingen i. Rør sukker, salt, æg og æggeblomme i. Rør halvdelen af melet i og tilsæt fyldet. Kom resten af melet i og rør dejen glat (dejen er ret blød). Hæver tildækket et lunt sted til dobbelt størrelse. Dejen "slås ned" og med to skeer sættes bollerne på en plade med bagepapir. Hæver 15-20 min. Pensles med sammenpisket æggehvide og bages ved 220 grader på næstnederste rille i ca. 15 min. Helst nybagte, evt. drysset med flormelis. | | | | |
|
|
| | | | | | | | 2000 g. | ca. hvedemel | 100 g. | gær | 300 g. | smør | 8 dl. | fløde 13% | 8 stk. | æg | 4 stk. | æggeblommer | 14 spsk. | sukker | 2 spsk. | salt | 400 g. | hakket cocktailbær | 300 g. | rosiner | 200 g. | hakket sukat | 4 stk. | sammenpisket æggehvider til pensling |
| | | | |
|