| | | | | | | | Opskriften indeholder nogle krydderier, og det bedste er absolut at bruge friskstødte; især nellike og kardemomme giver den fineste smag, hvis man støder dem i en morter, inden brug. Margarine og sukker røres godt sammen. Tilsæt resten af ingredienserne. Dejen lægges i køleskabet (evt. til næste dag) da den er nemmere at bearbejde efter afkøling. Dejklumpen deles i fire stykker. Sådan et stykke deles igen til fire, og disse trilles til pølser på ca. 25 cm. Skær dem ud til 60-70 stk. pebernødder, og fordel dem på en bageplade. Bag gerne to plader ad gangen, hvis det bliver gjort i en varmlufts ovn. Bages ca. 6-7 min. ved 225 grader. | | | | |
| | | | | | | | Hold godt øje med ovnen, da disse små kager hurtigt bliver for mørke. | | | | |
|
|
| | | | | | | | 1000 g. | margarine | 900 g. | sukker | 4 stk. | æg | 1600 g. | hvedemel | 8 tsk. | natron | 4 tsk. | ingefær | 4 tsk. | kardemomme | 8 tsk. | kanel | 4 tsk. | nelliker | 8 tsk. | sirup |
| | | | |
|