  | | | | | | | | Forvarm ovnen til 170 grader. Smør en kvadratisk form eller en lille bradepande med smør. Drys den jævnt med mel og smid det overskydende mel væk.
Sigt mel, kakaopulver, bagepulver og salt sammen i en lille skål. Stil skålen til side. Kom smør og chokolade i en skål over vandbad. Lad det smelte og rør det derefter sammen.
Kom æg, sukker og vanillekorn i en skål og pisk det kraftigt skummende. Tilsæt det smeltede chokolade/smør under piskning. Sigt de tørre ingredienser i massen og bland det hele grundigt med et piskeris. Tilsæt creme fraiche og rør dejen til den er glat. Fyld formen med dejen og bag den i ovnen i ca. 40-45 minutter indtil kagen er fast. Pas på kagen ikke får for meget undervarme.
Lad kagen køle af i formen, før den skæres ud i passende stykker.
| | | | |
 | | | | | | | | Tilsæt eventuelt ekstra fyld, fx. Rosiner eller små stykker ekstra chokolade. | | | | |
|
|
 | | | | | | | | 240 g. | usaltet smør | 200 g. | hvedemel | 120 g. | kakao | 4 tsk. | bagepulver | 4 kn.spids | salt | 560 g. | mørk chokolade | 12 stk. | æg | 2 | vanillestang ;kornene | 960 g. | sukker | 3 dl. | creme fraiche |
| | | | |
|