| | | | | | | | Rids culotten på fedtsiden og gnid den med salt og peber. Brun stegen ved stærk varme på en pande.
Læg den brunede steg på en rist med en bradepande under og sæt den i ovnen ved 175°C i ca. 40 minutter. Ved brug af stegetermometer er centrum-temperaturen 60°C for meget rødt kød, 62°C for rosa og 68°C for gennemstegt.
Tag stegen ud af ovnen og lad den hvile utildækket i 20 minutter, før den skæres ud.
Marinerede grøntsager
Bring to liter vand i kog og tilsæt ½ spsk salt pr. portion. Gør bønner, gulerødder og selleri i stand og skær gulerødder og selleri i stave af omtrent samme størrelse som bønnerne. Kom bønner og gulerødder i gryden, lad dem koge 4 minutter og tilsæt selleristavene. Kog 2-4 minutter til grøntsagerne er næsten møre. Hæld grøntsagerne i en si og lad dem svale af. Rør en dressing af olivenolie, eddike, salt og peber og vend grøntsagerne i.
Hvidløgscreme Hak hvidløg og persille. Vend det hele sammen med mayonnaise, creme fraishe, sennep og citronsaft. Smag til med salt og peber.
| | | | |
|
|
| | | | | | | | 800 g. | culotte steg | 1 spsk. | olie | 1 spsk. | smør | 333 1/3 g. | gulerødder | 333 1/3 g. | grønne bønner | 333 1/3 g. | rodselleri | 2 spsk. | olivenolie | 2/3 spsk. | sherryeddike eller rødvinsedike | | groft salt | | friskkværnet peber | 2/3 dl. | mayonnaise | 2/3 dl. | creme fraiche 18% | 2 fed | hvidløg | 2/3 bdt. | persille, frisk | 2/3 spsk. | grovkornet sennep | 1/3 | citron |
| | | | |
|