| | | | | | | | med coleslaw og rosmarinkartofler | | | | |
| | | | | | | | Coleslaw Bland sennep, eddike, salt, sukker og krydderier i en stor skål. Tilsæt finthakket skalotteløg, reven gulerod og æble. Skær stokken i kålhovedet væk og snit kålen fint. Rør det hele sammen og lad det stå 20-30 minutter, så væden trækker ud.
Hæld væde fra coleslaw'en, rør mayonnaisen i og smag til med krydderier.
Rosmarinkartofler Skræl kartofler og skær dem i ensartede både. Bland dem med olie, salt, peber og rosmarin i et ildfast fad. Stil fadet i ovnen 30-40 minutter ved 225°C.
Steaks De 4 steaks brunes på begge sider på en pande i varmt smør og olie. De krydres med salt og peber. Afhængig af tykkelse, fedtstoffets temperatur og hvor rødt kødet ønskes - steger de videre ved middelvarme i 4-6 minutter på hver side.
Lad steaks'ene hvile i 5-10 minutter inden de serveres med coleslaw og rosmarinkartofler.
| | | | |
|
|
| | | | | | | | 4 | steaks af okseklump à ca 200g | 1 spsk. | smør | 1 spsk. | olie | 1 tsk. | dijonsennep | 1 spsk. | æbleeddike | ½ tsk. | salt | ½ tsk. | sukker | 1 kn.spids | kommen peber | 400 g. | hvidkål | 1 | gulerod | 1 spsk. | æbleeddike | 2 | skalotteløg | 100 g. | mayonnaise | 2 spsk. | olivenolie | 1 kg. | bage kartofel ;faste | 1 tsk. | rosmarin ;evt. lidt mindre |
| | | | |
|